A. J. Ernststraat 169-B
1083GT Amsterdam
tel: 020-6699777
fax: 020-6693839
ReclameArsenaal

ReclameArsenaal

De stichting het ReclameArsenaal te Amsterdam heeft tot doel het behoud en beheer van het erfgoed van de Nederlandse reclame. De stichting verzamelt en beheert reclamehistorische collecties en maakt ze toegankelijk via haar website.

Daarnaast stimuleert het ReclameArsenaal onderzoek, verzorgt publicaties, organiseert tentoonstellingen, onderhoudt een kenniscentrum en adviseert of helpt anderen bij soortgelijke activiteiten. De stichting is ontstaan in 2001 na een fusie tussen het Nederlands Reclamearchief (1981) en het Nederlands Reclame Museum (1975).

Het ReclameArsenaal onderhoudt op haar website ook een virtueel museum over anderhalve eeuw Nederlandse reclame, (tijdelijke) exposities en een digitale gids van reclamecollecties elders in Nederland. De gids is een wegwijzer naar in Nederland aanwezig historisch reclamemateriaal. Het biedt een inventarisatie op collectieniveau van 82 musea en bedrijven.

De collecties van het ReclameArsenaal bevinden zich in het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) in Amsterdam. Met dit instituut heeft het ReclameArsenaal een langdurige samenwerkingsovereenkomst. De collecties kunnen daar, voor zover ontsloten, op werkdagen voor onderzoeks- of tentoonstelingsdoeleinden op de studiezaal worden geraadpleegd.

Voorbeelden uit deze collectie 150 jaar Nederlandse reclame

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie